Sinds april 2016 zijn op het eiland Goeree Overflakkee in meerdere dorpskernen nieuwe gymlessen voor de allerkleinsten gestart. Deze gymlessen zijn bedoeld voor kinderen van 2 t/m 4 jaar en zijn gebaseerd op de Beweegdiploma interventie van de KNGU. De lessenseries voor het beweegdiploma 1 worden verzorgd door 7 gym verenigingen vanuit het SportImpuls project GO Learns to Move. Voorafgaand aan de lessenseries worden introductie lessen gegeven aan de kinderen van alle peuterspeelzalen op Goeree Overflakkee. De ouders/verzorgers van de peuters ontvangen na afloop van de introductie les een flyer met informatie over de locaties en tijdstippen van de lessenseries.

Ook voor de kinderen van 4 t/m 6 jaar is er een lessenserie voor het behalen van het beweegdiploma 2. De introductie lessen van die lessenseries worden gegeven aan de kinderen van groep 1 & 2 van alle basisscholen op het eiland. Ook hier worden de ouders/verzorgers d.m.v. flyers  voorzien van de benodigde informatie om het kind in te kunnen schrijven.

Voor alle lessenseries geldt een maximaal aantal deelnemers. Gemiddeld zullen de nijntje Beweegdiploma gym groepen bestaan uit 15 à 20 kinderen. Iedere gymvereniging bepaald echter zelf het maximum aantal deelnemers per groep op basis van de beschikbare ruimte in de accommodatie en de beschikbaarheid van de speciaal hiervoor opgeleide en gediplomeerde hoofdleiding en eventuele assistenten.

Dankzij de subsidie die het project heeft ontvangen vanuit de SportImpuls ronde van 2015 kunnen de lessenseries in beginsel kosteloos aangeboden worden maar met het afsluitende diploma feestje zijn wel kosten gemoeid, al is het een zeer bescheiden bedrag van € 10,00 per kind. Voor dit bedrag ontvangt het kind het officiële KNGU nijntje Beweegdiploma, een badge voor op de gymkleding en een nijntje beweegboek.

Meer informatie over het beweegdiploma kunt u vinden op de speciale website van de KNGU: www.beweegdiploma.nl
Meer informatie over de SportImpuls kunt u vinden op de speciale website van ZonMW: www.zonmw.nl